Resuscitacioni savet Srbije i Crne Gore
O nama Kontakt Partneri SHMP.info Uvodna

Resuscitacioni savet


Evropski resuscitacioni Savet - ERC, je vodeca Evropska naucna ustanova koja se bavi Urgentnom medicinom i kardiopulmonalnom reanimacijom. ERC u saradnji sa slicnim kontinentalnim organizacijama i nacionalnim savetima u Evropi sprovodi specifican program.

Arhiva kurseva
Resuscitacioni savet
Partneri
STATUT Resuscitacionog Saveta Srbije
vesti

Sadržaj sajta :::

sve

  O savetu

    Resuscitacioni Savet Srbije i Crne Gore (RSSiCG) je udruženje građana, koje je po svom karakteru nevladino, nestranačko i neprofitno, multidisciplinarno udruženje.
 

  Objedinjuje i podržava poduhvate svih organizacija, udruženja i pojedinaca koji se bave praktičnim, edukativnim, naučno - istraživačkim radom i delatnostima prvenstveno u oblasti resuscitacije, reanimacije, kritičnim periodima pre i intrahospitalne resuscitacije i reanimacije.

Teži ka objedinjavanju multidisciplinarnih polja, koja će kroz ostvarivanje timskog rada pri nastanku iznenadnog prekida cirkulacije, sa preventivnim postupcima izbeći gubitak unesrećenog, čime težimo postići sigurnost za svakog pojedinca u društvu, koju sigurnost će pružati znanje i htenje resuscitatora i reanimatora stečeno kontinuiranim istraživanjem, usavršavanjem i edukacijom.

Resuscitacija kao ni pojam reanimacije nisu junački čin, vec oruđe koje nam je moderna medicina dala u ruke da to koristimo mudrošću, te primenimo kao opšte blago za svakog pojedinca. Mišljenja smo da je u ovom lancu svaka pojedinačna karika podjednako važna i značajna. Zajednički cilj možemo postići isključivo kao tim, kada je svaka karika u lancu podjednako snažna.

Resuscitacioni Savet Srbije i Crne Gore se bavi prenošenjem preporuka Evropskog Resuscitacionog Saveta i algoritama postupaka utvrđenih na naučnim skupovima ovog tela koje je vodeće u ovoj oblasti u Evropi i organizacijom kurseva i seminara na kojima se stiču znanja i veštine u ovoj oblasti po standardima Evropskog resuscitacionog saveta.

Resuscitacioni Savet Srbije i Crne Gore bavi se prenošenjem iskustava drugih i iznalaženjem sopstvenih rešenja za primenu novih tehnologija u oblasti medicine sa posebnim interesovanjem za oblast urgentne medicine.

Resuscitacioni Savet Srbije i Crne Gore zaseda dva puta godišnje. Na svom JESENJEM I PROLEĆNOM zasedanju utvrđuje plan i program rada, daje saopštenja, mišljenja i usvaja izveštaj o svojim predhodnim aktivnostima.

Naučni odbor Resuscitacionog Saveta Srbije i Crne Gore zaseda jedanput godišnje.

 

 
 


  O savetu | Kontakt  Registracija korisnika:Ukoliko niste korisnik našeg sajta, izvršite registraciju. Registracija na sajtu je trajna i daje mogućnosti detaljnog pregleda naših aktivnosti kao i mogućnost učešća na kursevima koje organizujemo.
Nakon registracije, Vaš nalog trajno ostaje upisan i možete ga koristiti za sve naše elektronske servise. REGISTRUJTE SE >>>

  Arsenin:DigitalnoDoba